Maatjesproject

In dit document staan een groot aantal tips voor maatjes over wat ze samen kunnen ondernemen met statushouders. Voor de statushouders is er ook een document met uitleg in plaatsjes en tekst (in Tigrinya). 

Kenmerken: Activiteiten, Activiteiten in de wijk, Maatjes, Maatjesproject, Tips

In dit document staan tips over wat statushouders met maatjes zouden kunnen gaan doen, uitgelegd in plaatjes en steekwoorden Tigrinya.

Kenmerken: Activiteiten, Activiteiten in de wijk, Maatjes, Maatjesproject, Plaatjes, Tips

In deze taalbrochure staan tal van tips om statushouders te helpen met het oefenen van de taal. Er staan do's en don'ts beschreven, een lijst met hulpbronnen en informatie over de taallessen die statushouders krijgen.

Kenmerken: Maatjesproject, Oefeningen, Taal, Taal, Tips

Dit stappenplan voor fietsles kregen we van Meet & Connect (Present Doetinchem), eveneens een maatjesproject voor statushouders. Nuttig als je iemand gaat leren fietsen!

Kenmerken: Achtergrond informatie, Achtergrondinformatie, Fietsles (tips & trucs), Maatjesproject

Een leidraad voor maatjescoaches bij het voeren van een eindgesprek met maatje en statushouder. 

Kenmerken: eindgesprek, maatjescoaches, Maatjesproject, Maatjesproject

In dit document van de gemeente Ede staat uitgelegd op welke regelingen mensen met een laag inkomen (bijstandsniveau) recht hebben. Deze regelingen gelden ook voor statushouders.

Kenmerken: Achtergrond informatie, Maatjesproject
Kenmerken: Achtergrond informatie, Maatjesproject, Taal, website waarop je het boek kunt lezen

Video's voor Syriërs over de zorg voor pasgeboren baby's en over borstvoeding. 

Zie: https://globalhealthmedia.org/our-videos-now-in-arabic-help-syrian-refugees/

Kenmerken: Achtergrond informatie, Maatjesproject

Een overzicht van allerlei activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen in Ede. De meeste activiteiten zijn gratis, voor sommige wordt een kleine bijdrage gevraagd. Er zijn ook enkele duurdere activiteiten opgenomen zoals een week lang Fantasieland voor kinderen, voor deze activiteit is een tegemoetkoming mogelijk via Ede Doet Mee. Tip ons gerust als je nog meer geschikte activiteiten weet.

Kenmerken: Achtergrond informatie, Activiteiten in de wijk, Maatjesproject

Een overzicht van activiteiten die kinderen kunnen doen of waar gezinnen met kinderen heen kunnen gaan, omdat veel statushouders opzien tegen de vakantie. Het zijn activitieten die gratis zijn of weinig geld kosten. Ook staan er activiteiten tussen die gefinancierd kunnen worden vanuit Ede doet mee / Meer kinderen meedoen (zoals Fantasieland). De activiteiten zijn gerangschikt op datum.

Kenmerken: Activiteiten in de wijk, Maatjesproject

Boekje van de Fietsersbond. De basisverkeersregels worden uitgelegd en er wordt een stappenplan gegeven voor het leren fietsen, in drie talen: Nederlans, Engels en Arabisch.

Kenmerken: Achtergrond informatie, Fietsles (tips & trucs), Maatjesproject