Maatjesdag | zaterdag 10 september 2022

Zaterdag 10 september is het zover: de allereerste maatjesdag van CVVE. We hopen jullie natuurlijk allemaal te ontmoeten! Het is een dag om andere maatjeskoppels te leren kennen en een leuke activiteit te ondernemen met je maatje. Ook oud-maatjeskoppels zijn van harte welkom. Hieronder vind je alle informatie en de link om je aan te melden (uiterlijk 31 augustus). 

 

Het programma 

12.45                  Verzamelen bij station Ede-Wageningen 

13.00-16.30        Treinreis en bezoek Museum Het Valkhof in Nijmegen

16.45-17.15        Inloop maaltijd bij landgoed Kernhem

17.15-19.00        Bring & Share maaltijd bij Landgoed Kernhem in Ede 

 

Rondleiding door Moving Stories in Museum Het Valkhof 

Waar ben je thuis? Hoe komen mensen terecht op de plek waar ze wonen en welke verhalen zitten hierachter? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling Moving Stories in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Er zijn dingen van vroeger én van nu te zien. De tentoonstelling is gemaakt samen met 15 mensen met allemaal verschillende culturele achtergronden. Hun verhalen zijn ook te zien en te horen in de expositie. Het wordt een laagdrempelig bezoek, dus ook als je normaal gesproken nooit in een museum komt, is dit iets voor jou. 

  • We verzamelen om 12.45 uur bij station Ede-Wageningen. Heb je eten mee voor de Bring & Share maaltijd? Dan kun je dat om 12.30 uur achterlaten bij het kantoor van CVVE (Stationsweg 109 in Ede), zodat je dit niet mee hoeft te nemen naar Nijmegen. 
  • Vanaf station Nijmegen is het ca. 20 minuten lopen naar het museum. Laat het ons weten als dit te ver is, dan denken we graag met je mee. 
  • we hebben twee rondleidingen geboekt: een rondleiding in het Arabisch/Nederlands en een rondleidiing in het (makkelijk) Nederlands/Engels. Bij aanmelden kun je opgeven voor welke rondleiding jij en je maatje je willen inschrijven. 
  • De entree en rondleidingen worden ons gratis aangeboden door het museum. De kosten voor de trein zijn in principe voor eigen rekening. Houd dit je tegen om te gaan, heb je geen OV-chipkaart of weet je niet hoe je een treinkaartje moet kopen? Laat het ons weten, dan denken wij graag met je mee! 

 

Bring & Share maaltijd bij Landgoed Kernhem

Weinig beters dan samen eten! Aan het eind van de middag strijken we daarom neer op het gras bij Landgoed Kernhem (Kernhemseweg 7, Ede) en genieten we samen van een Bring & Share maaltijd. Je neemt zelf iets te eten mee voor de hoeveelheid personen waarmee je bent, en zo maken we met elkaar een gevarieerd lopend buffet. Denk bijvoorbeeld aan een (pasta)salade, rijstgerecht, taart of cake, pannenkoeken, quiche, soep of fruit. Het maakt niet uit of je nou de sterren van de hemel kookt of twee linkerhanden hebt in de keuken. CVVE zorgt voor drinken en brood met smeersels. Ondertussen is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten. 

 

Goed om te weten: 

  • Het bezoek aan het museum is voor maatjeskoppels en oud-maatjeskoppels. Tijdens de maaltijd zijn eventuele partners en kinderen ook van harte welkom. 
  • Het museumbezoek is optioneel. Je kunt dus ook alleen naar de Bring & Share maaltijd komen. 
  • We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Geef je samen met je maatje op via de knop op deze website, uiterlijk op woensdag 31 augustus. Bij de rondleidingen is beperkt plek, dus meld je op tijd aan!
  • Heb je nog vragen over het programma of wil je iets overleggen? Neem contact op met Janneke via janneke@cvvede.nl of 06-58070712 (bereikbaar op dinsdag en vrijdag). 
Datum
10 september 2022 12:45
  • Deelnemer inschrijven