Informatieavond 'Een status, en dan?'

Op dinsdagavond 6 oktober organiseert CVVE een informatieavond 'Een status, en dan?'.

Een asielzoeker krijgt een verblijfsvergunning en wordt toegewezen aan gemeente Ede. Hoe komt hij aan een huis en inrichting? Wat krijgt hij van de gemeente? En wat heeft hij überhaupt te besteden? Hoe zit het met het leren van de Nederlandse taal en de inburgeringsplicht? En wanneer kan iemand gezinshereniging aanvragen? Evert Lourens, vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Ede, begeleidt statushouders bij hun vestiging. Hij vertelt uitgebreid over deze thema’s en er is volop ruimte om je vragen stellen.

Statushouders die zich in Ede hebben gevestigd, kunnen zich aanmelden voor het maatjesproject van CVVE. Nieuwkomers hebben behoefte aan sociaal contact, het opbouwen van een netwerk en kennismaken met Ede. Maatjes spelen daar een belangrijke rol in. Op deze avond vertelt een medewerker van CVVE over het maatjesproject en worden ervaringen van andere maatjes gedeeld.

Deze avond is interessant voor jou, als je:

  • In contact bent met nieuwkomers en geïnteresseerd bent in hoe ze begeleid worden
  • Overweegt maatje te worden en hier meer over wilt weten
  • Maatje voor een vluchteling bent en nog niet eerder een informatieavond hebt bijgewoond;

Uiteraard houden we ons deze avond aan de richtlijnen van het RIVM, waaronder het houden van 1,5 meter afstand. We gaan er vanuit dat je gezond bent als je komt en vragen je in het geval van verkoudheidsklachten thuis te blijven en je af te melden. 
 

Datum
6 October 2020 20:00 tot 21:30
Locatie
Wijkcentrum Het Kernhem - Parkrand 60
6714 GN Ede
Nederland
  • Deelnemer inschrijven