De inschrijving voor dit evenement is gesloten
Op maandag 6 mei 2019 organiseert Coƶrdinatie Vrijwilligers Vluchtelingen (CVVE) een bijeenkomst over Eritrea en Eritreeƫrs. Centraal staat het contact maken met de nieuwkomer. Door cultuurverschillen gaat dit niet altijd vanzelf. In de training zal daarom achtergrondinformatie worden gegeven over het land Eritrea en de Eritrese cultuur en communicatiecodes, over vluchtredenen en -routes en de uitdagingen in Nederland. De workshop is interactief van aard en helpt je om makkelijker contact te leggen en gedrag beter te begrijpen.

De training wordt verzorgd door Binyam Andebrhan van Nieuwlander. Binyam Andebrhan komt oorspronkelijk uit Eritrea en kwam ooit als een alleenstaande minderjarige vluchteling (AMV) naar Nederland. Inmiddels is hij een doorgewinterde professional op gebied van vluchtelingen, welzijn en overheid. Hij heeft onder andere gewerkt bij Vluchtelingenwerk Nederland. Sinds 2016 werkt hij als trainer en adviseert hij diverse instanties over begeleiding van vluchtelingen.

We kunnen deze training kostenloos aanbieden, door een bijdrage uit het scholingsfonds van Malkander en het beschikbaar stellen van een ruimte door basisschool De Triangel.

Er zijn maximaal 40 plaatsten beschikbaar voor deze bijeenkomst.
 

Datum
6 May 2019 19:30   tot   22:00
Locatie
GBS De Triangel
Tollenburg 15
6714 EJ Ede
Nederland

  • Deelnemer inschrijven